Monday, July 14, 2008

Dag 9 och 10 - New Jersey och Las Vegas

Så var vi i Las Vegas, Nevada! En helt otrolig stad! Alla ljus, människor, lyx, excesser och, naturligtvis, spel och dobbel! Ungefär som en Finlandsbåt gånger två tusen.
Vi spenderade lördagen, vår sista dag i New Jersey, med att ta det lugnt hemma hos Noltes och vi hann också med några sista dopp i vår härliga community pool uppe vid Sullivan Drive. På seneftermiddagen lämnade vi igen bilen (Volvon) och begav oss mot Newark för att flyga iväg. Martin var ganska "låg" över att vi, till slut, lämnade Basking Ridge för gott. Han ville gå på planet sist då vi skulle boarda då han ville vara den siste av oss som var i New Jersey...När vi lyfte och såg Manhattans skyline för "sista" gången rann tårarna ner på kinderna på honom och han var väldigt ledsen. Det gjorde ju så klart att mina ögon tårades också så vi satt där i sätena ett tag och bara kollade på det familjära landskapet som försvann under oss....Efter några minuters flygresa blev det dock bättre och när så filmen sattes på var det slut på tårarna.
Flygresan till Vegas är faktiskt ganska lång; ungefär 5 timmar tar det från New York så det säger ju lite hur stort det här landet egentligen är! Direkt när vi klev av såg vi slot-machines (enarmade banditer som nuförtiden inte ens har en arm). Vi tänkte lägga i 2 quarters direkt men förstod inte hur de fungerade...Efter en taxiresa och lite strul med hotellrum som inte var till belåtenhet fick vi ett väldigt fint rum på 22:a våningen på The Bellagio som är en extremt fint hotell mitt på "The Strip"! Det har över 3.000 rum, 10.000 personer jobbar i det och det kostade 1.6 miljarder dollar att bygga. För att komma till hissarna upp till rummet var man tvungen att gå igenom hela kasinot och vi kände oss lite grann som kusinerna från landet bland alla coola pokerspelare där vi gick i våra kläder vi hade rest i och dragandes våra resväskor.
Idag (söndag) började jag (J) dagen med en joggingtur på The Strip för att reka inför dagen medan C och M sov vidare. Efter dusch och frukost gav vi oss ut på stan och gick runt. Som det stod i en guidebok som vi köpte (Las Vegas for non gamblers); Everywhere else in the world hotels are build near the main attractions. Here they ARE the main attractions. Det stämmer verkligen! Vi gick runt och bara baxnade inför allt som har byggts här. Visst, det mesta är ganska "tacky" och svulstigt men också otroligt välgjort och genomtänkt in i minsta detalj.
Ikväll var vi på en fantastisk show; Cirque de Soleil "Mystere". Oerhört imponerande! Nu skall vi sova gott så att vi orkar med morgondagen då vi ska gå The Strip åt andra hållet och kolla på mer hotell! /J, C och M

Vårt hotell - The Bellagio


C o M utanför The Venetian (gondoler utanför...)

0 Comments:

Post a Comment

<< Home