Monday, July 07, 2008

Dag 3 och 4 - Newport och Cape Cod

Efter utcheckning från vårt hotell, Best Western, tog vi bilen ut till halvön utanför Newport där alla s.k "Mansions" ligger. En hel del av dessa gigantiska hus är idag museer, bl.a The Breakers som Cornelius Vanderbuilt byggde för en del av pengarna han tjänade på att bygga järnvägar, men en hel del är fortfarande privatbostäder! Newport stad anlade på 80-talet en promenad längs klippan nedanför husen, The Cliff Walk. Vi promenerade på den i ca 1.5 timme och beundrade husen på samma gång. Mycket härligt!

Därefter tog vi bilen och körde ca 2 timmar österut in i Massachusets och Cape Cod halvön. Vi åkte förbi Hyannis och åt en trevlig lunch i den mysiga byn Chatham. Vi bor på ett Sheraton i Eastham och det hotellet har, till Martins stora lycka både ute- och innepool! På söndagskvällen gick vi på en fantastiskt trevlig restaurang i Well Fleet, Winslow's Tavern, som C hade hittat på nätet. Vi har vid tidigare tillfälle i DC ätit Well Fleet ostron och fick nu tillfälle att äta ett dussin på plats! Fantastiskt goda; ungefär som Fines des Claire. Vi åt dessutom en grillad hummer som var den absolut bästa hummer vi någonsin ätit (dessutom en av de billigaste)!

I morse passade vi på att utnyttja tennisbanorna hotellet har och softade vid utepoolen i några timmar. En kollega som är från Boston har tidgare berättat för mig om en bar som är utsedd till en av amerikas 100 bästa barer, The Beachcomber. Där åt vi en härlig lunch med ett dussin ostron till, lobster sallad och, så klart, New England Clam chowder. Baren ligger precis ovanför en jättefin strand så efter maten tillbringade vi några timmar på den. Vattnet här är kallare än i NJ (ca 15 grader) men vi tog några snabba dopp i alla fall. Nu har vi kommit tillbaka till hotellet och ska ta igen oss lite grann innan kvällen. C duschar, M badar i innepoolen och jag ligger i en solstol bredvid. Life is good!
/J

1 Comments:

Anonymous Anonymous said...

Oj, så härligt det låter! Skönt efter alla flyttbestyr kan vi tro. Vi blir väldigt sugna på skaldjur och härliga poolbad! Kramar Famie och Nonos

08 July, 2008 03:40  

Post a Comment

<< Home