Monday, July 28, 2008

Dag 21, 22 och 23 - San Diego, La Jolla och Anaheim (Disneyland)

La Jolla (uttalas La Hojja) var verkligen en mysig liten stad och var, som guideböckerna talade om, en blandning mellan en stad vid Medelhavet och Rodeo Drive. Vi gick runt lite längs den fantastiska strandpromenaden där sälar låg och lapade sol på klipporna och bara njöt! Till lunch hade vi bokat bord på en restaurang som vi hade fått tips om, The Crab Catcher, som enligt uppgift skulle ha den bästa utsikten i La Jolla - det stämde! Vi åt underbara ostron bland annat (jag och C har nog ätit minst 100 stycken var under den här resan!). Efter lunchen var vi väldigt sugna på lite strandliv så vi tog bilen ner till beachen och la oss och lapade sol. Jag hann också med en löprunda längs stranden. Vi såg dessutom en kändis; Rob Lowe, känd från bland annat Vita Huset. Först att bada i Stilla Havet var Charlotte tätt följd av Martin. Det var som man föreställer sig en kalifornisk strand; stora vågor och massor av surfare! Vattnet var varmt och skönt och vi trivdes som fiskar i vattnet!

På kvällen gick vi på en mexikansk restaurang, El Agave som var OK men inget mer.

Dagen efter (lördagen) hade vi bestämt att vi skulle gå på ett museum, hangarfartyget USS Midway, och därefter bada mer i Stilla Havet ute på ön Coronado (strax utanför San Diego). Tyvärr var vädret lite sådär så vi fick nöja oss med en lunch på Coronado. Hangarfartyget gick vi dock på och det var väldigt intressant. Midway byggdes 1945 och togs ur bruk 1992 och har varit med i tre krig (Korea, Vietnam och första Gulfkriget). Det var enormt imponerande att se hur stort ett hangarfartyg egentligen är. Martin och jag fick pröva på att vara stridspiloter under 60 minuter i en F-4 Phantom (man fick sitta i en riktig cockpit med riktiga instrument och simulera dog-fights över San Diego och pröva att landa på ett hangarfartyg. Det var svårt...). Efter nyss nämnda lunch på Coronado åkte vi tillbaka till hotellet och spelade tennis och låg vid poolen ett tag! Middag intogs på hotellets utmärkta restaurang!

Idag (söndag) checkade vi så ut från vårt härliga hotell i San Diego. Många ställen vi har varit på under semestern har känts som om de var väldigt roliga att se men vi har nog inte känt så mycket för något som vi kände för San Diego. Hit vill vi gärna åka igen!

Vi tog kustvägen upp från San Diego mot Anaheim och Disneyland. Det gav oss möjlighet att åka genom bland annat Laguna Beach och Newport Beach. Häftiga ställen! Vi bor nu tre nätter i Anaheim på ett Fairfield Inn (Marriott) alldeles utanför stora ingången till Disney. Nu ikväll gick vi in i parken och M hann med att åka en slags Flumride som han gillade mycket. Jag hade bokat på en restaurang, Napa Rose, på ett av hotellerna i själva parken. Den visade sig, något oväntat, vara jättebra! Vi åt t.ex en fantastisk ostbricka bestående av 8 olika sorters ostar; amerikanska, spanska och franska med tre olika sorters chutney till! Härligt!

Varje kväll 21.25 har Disney fyrverkerier och vi hann precis ut för att se det innan det var dags att bege sig hem till hotellet för att samla kraft inför kommande två dagar på Disneyland...

Nu sover både C och M gott i sängarna och snart jag också. Nedräkningen till semesterns slut har börjat på allvar och det är mycket blandade känslor just nu; å ena sidan ska det bli väldigt skönt och kul att komma hem till Sverige igen efter snart 5 veckor i kappsäck, å andra sidan är det ju inte bara semestern som är slut utan också vårt 2.5 åriga "äventyr" här över....
/J

0 Comments:

Post a Comment

<< Home