Friday, July 25, 2008

Dag 19 och 20 - San Diego

Vilken härlig stad! Vi blev omedelbart förälskade i San Diego; staden ligger fantastiskt, har 320 soldagar per år, klimatet är perfekt - lagom varmt och inte fuktigt, många trevliga restauranger och barer och en hel del historia och kultur. Om man bortser från klimatet känns det lite som västkustens Boston.

Vi har utforskat lite olika stadsdelar och dessutom hunnit med shopping på en "mall" här i närheten.

Som vi skrev tidigare fick vi bra kontakt med en kypare här på hotellet den första kvällen. Vi gick på en av hans restaurang rekommendationer den tredje kvällen här, The Prado. Vi åt oerhört god fusionmat med spanska- och mexikanska influenser, bland annat de godaste calamares vi någonsin ätit! Tack vare att han hade skrivit ett rekommendationsbrev till personalen fick vi fantastisk service och blev bjudna på en hel del!

Igår var vi på Sea World och det var en upplevelse! Välgjorda shower (Späckhuggare, delfiner med mera) och bra åkturer. Jag försökte få upp C och M i en berg-och-dalbana men de ville inte. Istället skulle vi åka Wild Arctic som innebar att man gick in i ett mindre rum, spände fast sig med säkerhetsbälte och sen skulle rummet och stolarna börja röra sig samtidigt som man såg en 3D-liknande film som simulerade en helikoptertur i Arktis. Väl inne i rummet gjorde min cellskräck sig påmind och jag var tvungen att gå ut - väldigt macho...Jag får nog hålla mig till berg-och-dalbanor i fortsättningen!

På kvällen hade vi bokat bord på Nobu, en japansk restaurang som även finns i bl.a New York. Den har vi hört talas om länge och den var helt otrolig! Enormt god japanska mat och läcker miljö! Mums! Här är länken.

Idag ska vi åka upp till La Jolla som är en egen liten ort ungefär 20 minuter norr om San Diego. Den liknas i guideböckerna vid en lyxig medelhavsort så det ska bli spännande att se!
Här är lite blandade bilder:


Utsikten från vårt hotellrum!


C och M med San Diego skyline i bakgrunden


Sea turtles på Sea World


M utanför The Prado restaurant

0 Comments:

Post a Comment

<< Home