Saturday, July 19, 2008

Dag 14 och 15 - Zion, Barstow och Desert Springs

Efter en god middag och natts sömn checkade vi ut från Quality Inn i Zion. Vi ville dock gärna gå ytterligare en "hike" innan vi skulle söderut så vi tog en kort som hette "Riverside walk". Den var betydligt enklare än den vi gjorde dagen innan men var mycket vacker då man gick i dalgången längs floden och såg de fantastiska klipporna resa sig upp på båda sidorna! Efter det satte vi oss i bilen mycket nöjda med den här delen av resan. Zion canyon är absolut att föredra framför den mer kända Grand Canyon. Visst, GC är storlagen och mäktig men här fick man mer en känsla av naturen och en närhet som är svår att få i Grand Canyon.

Ett spontant stopp på vägen mellan Zion och Desert Spring blev staden Barstow som är en gammal guldletarstad direkt efter Mojaveöknen. Hotellet, Hampton Inn, var oväntat bra och vi kunde bada i deras utomhuspool efter ankomsten. Då de inte hade någon restaurang på hotellet, tog vi oss ner på stan (eller snarare byn) och åt en bit mat. Route 66 går rakt igenom staden så vi fick också en möjlighet att köra på den!

Barstow är, förutom sin guldletarhistoria, också känt för sina stora märkesoutlets så vi hann med ett par timmars shopping där också. C fyndade bra plagg på bl.a Guess, J hittade ett par suveräna bruna skinn Jodpurs på Timberland för mortsvarande 250 kronor och M fick tag på en cool pistol och en present till P-A på en leksaksoutlet. Mycket nöjda med vära fynd tod vi en snabb lunch på Starbucks och fortsatte resan västerut mot Desert Springs.

Det var bara två timmars bilresa från Barstow men kontrasterna var stora! Vi har checkat in på en väldigt fin resort (J W Marriott) som har åtskilliga pooler, 800 rum och 6 olika restauranger på området. Dessutom kan man åka båt emellan de olika delarna av hotellet, något som framför allt M tyckte var häftigt! Ikväll åt vi s.k Teppan-yaki på en japansk restaurang och det var en kul upplevelse! Kocken tillredde måltiden vid bordet och gjorde stor show av det! I morgon ska vi försöka oss på att spla lite tennis (det finns 20 banor på hotellet). Temperaturen är ca 40 grader så vi planerar att gå upp ganska tidigt....Efter tennisen ska vi bara slappa vid poolen, ta en siesta och inte göra många knop. Efter några minst sagt aktiva veckor ska det bli skönt att vara lite slöa!
/J, C och M

0 Comments:

Post a Comment

<< Home