Saturday, July 05, 2008

Dag 1 och 2 - New York och Newport

Nu har resan börjat!

Igår (mycket passande 4e juli) åkte vi från Basking Ridge och körde in till Manhattan. Vi hade bokat rum på Times Square (Crowne Plaza) och hade egentligen inga planer mer än att strosa runt lite en sista gång i New York. Efter incheckning gick vi ut på stan och åkte upp i Top of the Rock (Rockefeller Center)! En riktig turistsak som hittills aldrig har blivit av men nu var det inga köer och vi var uppe på toppen efter 10 minuter. Det var naturligtvis en fantastisk utsikt och hade det varit lite klarare hade vi sett nästan ända hem till Sullivan Drive!

Efter det gick vi till Svenska kyrkan och fikade lite. Det hade princesstårta....På kvällen tog vi en taxi till TriBeCa och en restaurang som heter Dylan Prime. Maten var toppen, helt fantastiskt kött och viner.

Idag efter en kort natt sömn för alla parter, tog vi bilen runt Manhattan en sista gång. Vi åkte FDR Drive (västra sidan) söderut förbi bl.a Brooklyn Bridge som fyller 125 år i år och har fått en installation av en isländsk konstnär i form av ett vattenfall under bron på Brooklyn sidan. Mycket häftigt! Vi körde runt sydspetsen och Battery Park och fortsatte sedan 10e avenyn norrut och åkte in i Lincoln tunnel. På så sätt fick vi en bra helhetsbild av NYC en sista gång...snyft.

Bilen styrde därefter kosan mot Newport, Rhode Island. Det tar ungefär 3.5 timma från New York och vi avverkade fyra stater längs vägen; New York, New Jersey, Connecticut och slutligen Rhode Island. Vi hann med en liten matsäck i den trevliga byn Mystic på vägen.

Väl framme i Newport, som är en riktig seglarstad med massor med båtar (det var ju här som Americas Cup avgjordes bl.a), tog vi en kort promenad och sedan åt vi en trevlig och tidig middag på en mycket trevlig restaurang, The Mooring där vi åt underbar seafood!

Nu är vi alla lite trötta och ska sova tidigt så att vi orkar med en fullspäckad morgondag; långpromenad längs "The mansions" (alla enorma hus som ligger längst kusten här) och därefter åker vi vidare mot Cape Cod!
/J, C och M

1 Comments:

Anonymous Anonymous said...

Jag önskar jag var med er! Njut av de upplevelser ni får och trevlig resa. Kramar/ Hans

07 July, 2008 10:42  

Post a Comment

<< Home