Friday, June 06, 2008

Uppdatering


Hej!

Nu var det evigheter sedan jag skrev på bloggen och det är helt klart läge för en uppdatering.


Nedräkningen har verkligen börjat och det har minst sagt varit en intensiv vår. Jag vet nästan inte var jag ska börja!

Vi har ganska precis en månad kvar här innan vi stänger dörren om oss den 5 juli. Då påbörjar vi vår fyra veckor långa avslutningsresa. Huset packas ihop under ett par dagar i slutet av juni och början på juli och då kommer vi att bo på hotell här i närheten.
Vi kommer att hinna fira USAs nationaldag den 4 juli innan vi tar bilen och kör upp mot New England. Där ska vi vara i en vecka och vi planerar att se Newport, Cape Cod och Boston. Vi kommer att hinna med besök på en U-båt från andra världskriget, Kennedymuséet och en tur på havet för att spana efter valar, som några av höjdpunkterna under resans första vecka.

Vi återvänder hit den 11 juli för omgruppering. Vi ska lämna igen tjänstebilen och fixa det sista. Kanske hinner vi träffa någon en sista sista gång också....
Den 12 juli bär det sedan av till andra sidan USA. Vi kommer att hyra en bil som kommer att ta oss till Las Vegas, Gran Canyon, Bryce Canyon, Palm Springs, LA och Disney samt till San Diego. Slutligen flyger vi till Chicago för tre nätter där och den slutlilga resan hem till Stockholm.

Vi landar i Stockholm den 3 augusti.

Några höjdpunkter längs vägen blir Cirque de Solei i Las Vegas, helikoptertur i Gran Canyon, övernattning i indiantält, hajk i Bryce Canyon, vila i Palm Springs och full fart på Disneyland i LA. Därefter blir det sol och bad och vila i San Diego under en vecka. Några utflykter är planerade till Sea World och kanske Mexico.

Vi ser mycket fram emot denna "Grand Finale" resa som ska bli väldigt spännande att göra. Det känns rätt att avsluta med något roligt och grandiost efter en så positiv erfarenhet som åren här har varit. Vi hoppas att resan också ska ge tid till reflektion och en möjlighet att mentalt lämna livet här och påbörja ett nytt hemma.

Vi håller som bäst på att planera detaljerna för resan och varje dag faller nya bitar på plats.
Men innan dess är det mycket annat som skall hinnas med.

I morgon har vi farewell party här för 50 vuxna och 15 barn. Jag har förberett inköp mm i veckan. Vädret ska bli ganska fint och det är varmt så vi räknar med att kunna vara ute så mycket som möjligt. Det bllir ett öppet hus med grillat och tillbehör och folk kommer att droppa in mellan kl 16 och 22. Min väninna Hannes två döttrar ska hjälpa till med mat och barn. Det blir lekar i trädgården och filmvisning inne under några tillfällen.
De som kommer är vänner från Marco Polo, sv skolan, SWEA, några fotbollsfamiljer samt kollegor från Johans jobb. Det blir ett internationellt party med många olika nationaliteter.

Vidare är det ju många avslutningar och avsked hela tiden. Förra helgen hade vi skolavslutning i sv skolan inne i sv kyrkan i NY. Mycket stämningsfullt och fint som vanligt. I veckan var det SWEAs årliga Sillsexa där jag tackades av av styrelsen med fin present och tal. Nästa vecka slutar Martin skolan för terminen och jag ska på avskedslunch med min "lunchutbrytargrupp" från Marco Polo.
Ytterligare några luncher och middagar står på programmet framöver och på söndag är det BBQ med fotbollslaget hemma hos en annan familj.
Ja det är ingen ände på det sociala för närvarande. Det är roligt såklart att vi fått så många vänner här men självklart också lite vemodigt...
Partir c'est mourir un peu.

Emellan alla aktiviteter så springer här mäklare som visar huset för nya hyresspekulanter. Bohaget skall estimeras för containerbokning och det är mycket som skall avslutas, abonnemang som skall sägas upp, grejer som skall handlas, säljas, ges bort mm, mm. Listorna är långa och fylls ständigt på.

Martin slutar alltså skolan den 12 juni och sedan är det sommarlov. Han hinner få ett betyg till innan vi lämnar här och det har varit ett jätteroligt skolår där han har lärt sig fantastiskt mycket och har fått vara med om många roliga händelser, skolutflykter mm.
Han känner sig dock peppad att komma hem igen och börja fyran. Det börjar bli lite mer realistiskt nu då vi har fått brev från skolan med namn på nya läraren och den färdiga klasslistan. Det är en hel del barn han känner sedan tidigare så det blir säkert jättebra. Vi har anmält honom till fritidsklubben och det som återstår nu är väl att hitta ett lämpligt fotbollslag och fixa mobil och egen nyckel!!

Under nästföljande vecka efter skolavslutningen så ska han få gå på tenniscamp. Det blir samma som förra året och det är ett halvdagscamp mellan kl 9 och 13. Det passar bra så jag får lite extra tid att fixa, rensa och packa. Vi tänkte också plocka med oss våra tennisracketar då det finns många tillfällen att spela under resan.
Emellan allt fixande så hoppas jag att det blir några lata timmar vid poolen också. Det är ju trots allt sommarlov!

Nästa helg blir det lite födlesedagsbus för mig och på söndag ska vi gå på Lejonkungen på Broadway! Det är något som jag har önskat länge. Schhhh...Martin vet inget för det ska bli en överraskning.

Fram tills nu har våren varit mycket intensiv. Många resor har det blivit, både för Johan i jobbet och för oss alla tre.
Höjdpunkten var ju resan till Kina i slutet av april. Vi besökte syster Pia med familj i Vuxi men började med tre fantastiska dagar i Shanghai. Det var en mycket spännande resa på alla sätt och ett minne för livet. Nu är de också i packningstagen efter 5 år i Kina. I början av augusti går flyttlasset till Oslo efter en månads semester i Sverige.

Vi har också haft flera besök under våren och nu senast var det farmor Ulla som kom hit. Vi vinkade av henne i måndags efter 10 härliga dagar här. Jättekul att hon kunde komma en till gång och vara med under lite våraktiviteter som tex fotbollsturnering, .U. visning och skolavslutning i sv skolan.

Under våren har vi också hunnit ordna med nya jobb hemma i Sverige. Johan blir Franchise Director inom företagets Europaorganisation (men med säte i Stockholm). Han är jättenöjd med nya jobbet och har redan hunnit vara på resa med nya kollegorna. Det kommer att innebära mycket jobb och resor under hösten så vi får vara beredda på en kick-start i augusti. Det positiva är att han har ansvar för en mycket intressant region. Det finns chans till en gemensam avstickare till till exempel Tel Aviv eller Bratislava inom en snar framtid.
Jag har bestämt mig för att byta bransch och prova att starta eget. "Belle Consulting" har några uppdrag på gång och det kommer att bli mycket att sätta sig in i och starta upp när jag kommer hem. Det känns rätt och roligt i vilket fall som helst och jag hoppas att det ska gå bra.
Jag håller just nu på att skriva businessplan och planera för min verksamhet.

Sist men inte minst har vi ju också projekt "VillaBell" under gång. När jag var hemma i Sverige i april satte jag fart på hantverkare och trädgårdsmänniskor. Det är full fart i huset med målning, slipning av golv och fix och pyssel med träd och buskar i trädgården. Det ska bli spännande att se hur det ser ut när vi kommer hem och flyttar in på riktigt. Förra gången blev det ju endast 7 veckor i nya huset innan det bar av till USA, detta var 2,5 år sedan....

Tiden går och det är otroligt att den här tiden strax är till sin ände. Det är tur att vi har så mycket att se fram emot. Förutom till resan längtar vi ju efter våra familjer, alla vänner och till att få rota oss ännu en gång på Lidingö.
För att verkligen befästa det springer vi alla tre Lidingöloppet i slutet av september!
Back on track alltså!

Med denna lilla rapport vill jag önska alla bloggläsare en riktigt härlig Nationaldag!

Charlotte

0 Comments:

Post a Comment

<< Home