Wednesday, January 02, 2008

GOTT NYTT ÅR 2008

Vinnaren i The most crazy Christmas decoration: 10 poäng!


Julafton i Svenska Kyrkan



Martin hjälper till att bygga upp julkrubban.


Vi tillsammans med Anna-Karin, Cilla och Sixten (Tomas plåtar).



Julbord hemma på Sullivan drive.

Klassisk vinterbild från Central Park.


I vår hotellobby.

Williamsburg, Brooklyn, området för de ortodoxa judarna (Chassiderna).

Mycket är på hebreiska här.


Greenwich Village


NYCs smalaste hus, Bedford street 75½.




Sonys paradbutik på Madison Avenue.

(Det går att klicka på bilderna så blir de större.)



Hej!
Först och främst vill vi önska alla våra vänner, släkt och andra bloggläsare

Gott Nytt År 2008!

Vi vill också passa på att tacka ännu en gång för alla trevliga kort, paket och andra hälsningar som har kommit i spridda skurar och med olika leveranssätt till jul. Allt har uppskattats mycket och det mesta är i användning redan på olika sätt. Stort tack för att ni tänker på oss!

Jullovet har varit toppen och över förväntan på många sätt. Vi hade en idé om en balndning mellan NY, vila, skidåkning och lite kalas och det blev precis som vi hade tänkt-fast bättre!

Efter den härliga öppningen med julshow på Radio City Music Hall den 22a så var vi hemma och förberedde julaftonen den 23e. På julaftonen bar det av in till sta'n igen och julotta i svenska kyrkan. Även denna gång tillsammans med Fam Ekberg. Jättetrevligt ordnat med julevangeliet som lästes upp medan alla barn fick figurer som de byggde upp krubban med allteftersom berättelsen fortskred. Vi sjöng klassiska julpsalmer och sedan serverades kaffe och lussekatter i fiket. Mysigt!

Vi gick via "The tree" vid Rockefeller center tillbaka till bilen. Väl hemma åt vi gott julbord och vid 17-tiden kom en lite skröplig tomte på besök. Han får nog träna sin svenska till nästa år. Han var lite "wierd" sa Martin om tomten...

Juldagen gick åt till pyssel hemma och att fixa med sina julisar. Årets julklapp blev nog Martins PSP med tillhörande spel. Han var sååå lycklig! (Speciellt med tanke på att han glömt sin Game Boy ombord på planet från Mexiko och vi har inte hört något trots anmälan, och har saknat sina spel lite då och då.)

I mellandagarna var det dags för nästa NY trip.
Vi hade mycket trevligt i The big Apple med promenader i Greenwich Village, Nolita, Midtown och i SoHo. Besök i Brooklyn samt härliga luncher och middagar på några riktiga höjdarställen, bla Public i Nolita och Blue Water Grill vid Union Square.



På söndagen före nyår åkte vi skidor en dag i Blue Mountain, Pennsylvania. Helt ok för en dags skidåkning och lite träning inför sportlovet i Canada. Det behöver väl bli lite kallare och komma "riktig snö" för att det ska bli optimalt men vi kunde i alla fall köra ett antal timmar och det kändes i benen dagen därpå.

Grand Finale blev nyårskalaset hos Fam Nolte. Fullt hus och full fart med god mat och dryck och dans till småtimmarna.

Nu är det vardag igen och dags att återgå till normala vanor efter dagar i sus och dus. Lite platt fall som vanligt i januari men snart är vi tillbaka i gängorna igen med skola, jobb, sv skolan, SWEA och allt annat.

Nu gäller det att ladda upp för sista halvåret i USA!

Många nyårskramar från
Charlotte & Co

0 Comments:

Post a Comment

<< Home